MČR štafet a klubů v Jablonci n.N. - 3x zlato do Turnova!

 

mistři na webNa jednom z nejhezčích a nejlépe obsazených mistrovství štafet a klubů (jen klubových štafet běželo 230!) za poslední roky se dočkal oddíl OB TJ Turnov velkého triumfu a získal 3 mistrovské tituly v hlavních kategoriích. Mistrovský titul štafety dorostenců (Pavlovec, Wolf,Horák) doplnil nedělní neočekávaný „double“ v soutěži klubových štafet (4 muži + 3 ženy) v kategoriích dospělých i dorostu. Do Turnova tak putovala plná polovina zlatých medailí v mistrovských kategoriích. Vše v pěkné aréně, výborně zorganizované a za početné divácké kulisy po nesmírně dramatickém průběhu. Skvělý zážitek pro všechny, kdo byli u toho, OB TJ Turnov se stal tentokrát jasně nejúspěšnějším oddílem.  Spanilý průvod Turnovem a dlouhá nedělní noc završily nezapomenutelný víkend. Turnovu se vyplatila pečlivá příprava a nevídaný počet téměř 60 závodníků si závody užil.

 

 

 

Sobota 18.9. štafety:

 D18 – 7.TUR (Muller,Hudská, Linková) - velký úspěch mladé štafety, zejména Dorothea Mullerová na prvním úseku excelovala a předávala první)

 

D 21 – 4.TUR (Krafková, Rufferová,Omová) – nevděčná „brambora“ zbyla na obhájkyně mistrovského titulu ve vyrovnaném závodě, štafeta byla oslabena předchozí nemocí Krafkové)

 

H18 – 1.TUR! (Pavlovec, F.Wolf, Horák) – kluci si po velmi dramatickém průběhu poprvé  doběhli pro mistrovský titul. Po ztrátě na 2.úseku nemocí oslabeného Wolfa vybíhal finišmen Turnova Patrik Horák až ze 6.místa. Mistrovství ho zastihlo ve famózní formě  a po nesmírně důrazném a precizním výkonu se ocitl na diváckém úseku těsně před cílem na druhém místě minutu za vysoce favorizovanou štafetou Luhačovic. V infarktovém závěru korunoval obrovské úsilí celé štafety vítězným finišem...

 

H21 – 4.TUR (Baier,Hradec.Dlabaja) – stejně jako ženy byli oslabení  muži Turnova trochu zklamáni, hlavně proto, že do poslední chvíle o medaili bojovali a tentokrát jim těsně unikla.

 

H165 – 3.TUR (Provazník, Stárek, Folprecht) – nejúspěšnější z několika turnovských veteránských štafet získala bronzovou medaili, ta bohužel unikla chybou pořadatele (záměna mapy) veteránkám, i ostatní štafety si vedly zdatně.

 

 Neděle 29.9. družstva:

 

 Dorostenci – 1.TUR (Wolf, Linková, Gratch, Hudská, Horák, Muller, Pavlovec). Další, a dost překvapivé zlato do Turnova v nejcennějším klubovém závodě roku se zrodilo po velmi dramatickém průběhu a několika skvělých individuálních výkonech. Tým dokázal udržet kontakt  v úvodní části na slabších úsecích a závěrečnému finiši nakonec neodolal ani favorizovaný tým LCE. Rozhodující byla vyrovnanost týmu, kdy na rozdíl od soupeřů se nikdo nedopustil výraznější chyby. Po bronzu v roce 2012 je to premiérové zlato pro turnovský dorost v této soutěži!

 

Dospělí – 1.TUR (Baier,Krafková,Wolf, Rufferová,Hradec,Omová,Dlabaja) Sotva pár minut po triumfu turnovského dorostu  si pro stejnou sladkou tečku celoročního tréninku doběhlo i družstvo dospělých. Turnov tak slavil výjimečný, a mezi orientačními běžci velmi ceněný „double“. Závod dospělých měl hodně podobný průběh – dobrý rozběh týmu, pak lehký propad na 5. místo a poslední 3 úseky excelentní nápor, kterému neodolala mimo jiné ani mistryně světa Brožková v dresu Jičina (skvělá Miška Omová). 

 

Dvě veteránská družstva skončila na 5.místě, ani ostatní týmy dospělých a mixi se neztratily. Pokud se chcete podívat na výsledky nebo na video z akce, podívejte se na stránky oddílu www.turnov.cz

 

 

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION